luni, 27 octombrie 2008

Revenind

Salutari!

In datele de 11, 18 si 25 am inceput a ne intalni la noul sediu, pe strada Lunga, nr. 130. Participarea este variata, intre 5 si 8 membri, dar speram sa crestem la un numar putin mai "respectabil". :)
In data de 11 am vorbit despre temele de vacanta si unii dintre noi au si citit, partial. Avem deja un nucleu fix, oameni pe care ne putem baza - Sabina, Diana, Miruna, Andreea si Andrei, iar anul acesta ni s-au alaturat Anca si Alida. Speram sa revina si Fabi (cealalta Diana), asa cum a tot promis. Ce scriu ei este nu numai promitator, ci, dupa cum veti vedea, - bineinteles ca la cei vechi - chiar ne face sa credem ca in curand vom debuta in volum. Promitem sa iesim in lume pentru alte recitaluri de poezie, dupa cum bine incepusem toamna trecuta.
Dintre teme, remarcam piesa de teatru adusa de Sabina, piesa pe care asteptam si sa o postam pe blog dupa ce va fi corectata. La fel, de remarcat sunt si poemele lui Andrei, dar si ale Mirunei - care pare sa fi capatat o mai mare libertate de exprimare si un suflu personal mai puternic.
In 18 octombrie unii au lipsit - iar ca tema aveam de scris o pagina sau doua de jurnal dintr-o saptamana ploioasa. A iesit bine - unii au scris chiar fain! Diana si Miruna au mers cel mai aproape de cerintele unui jurnal. De la cei care au lipsit sau au ramas in urma cu temele asteptam sa vina la zi!
Saptamana ce tocmai a trecut ne-am intalnit aproape toti, in afara de Andreea, care era bolnava. Tema fusese alcatuirea unei povesti horror pe baza a zece cuvinte "urate" alese de fiecare, carora trebuia sa li se alature epitete potrivite. Andrei a inteles gresit si nu a facut tema, iar ceilalti au incercat cat au putut de mult. Miruna, din pacate, a iesit din registru si ne-a adus o parodie care a starnit rasul de la inceputul pana la sfarsitul citirii ei! Diana a fost, din nou, cea care s-a apropiat cel mai mult de atmosfera si de registrul unei povesti horror. Remarcam si incercarea destul de reusita a Ancai de a creiona o atmosfera de "groaza", insa mai trebuie lucrat.
In fiecare saptamana ne si jucam, de data asta am gasit sinonime "interesante", creative, pentru cateva cuvinte aparent banale: frigider, calorifer, telefon, masina, ghiozdan, pastaie, etc. Dintre acestea se pare ca "pastaia" a fost cea mai "creatoare de imagini", caci a devenit, pe rand, incaruntita, roz, dubioasa, narcisista, perversa, convalescenta si chiar...fractarica! :D
Ramane sa va tinem la curent si cu urmatoarele noastre activitati!

Cu drag,
echipa.

Niciun comentariu: