luni, 25 februarie 2008

Uite, si noi pe-aici!

Bine, bai, ca ati intrat si pe la noi!
Ce sa zicem, momentan suntem opt insi care ne chinuim sa lucram sambata de sambata pentru a invata ceva, dar si pentru a ne exersa gandirea, imaginatia si scrisul.
Ideea "Luminii de Avarie" a venit 'fondatorilor', Anca Pepelea, coordonator de program din partea Aliantei Organizatiilor Non-Guvernamentale pentru Tineret din Romania, si Daniel Puia-Dumitrescu, coordonator stiintific al proiectului si tanar poet brasovean. Dorinta a incoltit in mintea celor doi mai demult si a fost posibila prin ambitia mai ales a Ancai.
Programul atelierului de creatie literara "Lumina de Avarie" este saptamanal, ne intalnim in fiecare sambata, de la ora 14:00, la sediul nostru, al A.O.N.G.T.R., in Blocul Roland, etajul 8, Centrul Civic, Brasov.
Am pornit cu ideea de a invata de la Daniel cate ceva despre ce inseamna a scrie (el fiind in ultimul an la Masterul de Literatura si Comunicare al Facultatii de Litere din Brasov), cum sa scriem si de ce este bine pentru oricine sa faca aceasta "incalzire" nu neaparat pentru a fi scriitor. Sa ne fie clar: NOI NU SUNTEM SCRIITORI! Noi vrem sa gandim un pic mai liber, sa ne ducem imaginatia pe o cale spre stele, sa invatam sa ne scriem numele, prenumele si toate celelalte necesare unui om care are imaginatie si gandeste liber. Ne facem incalzirea cu jocuri literare si de teatru, zambim in jocuri de cuvinte, incepem sa alergam printre regulile de bun simt ale literaturii, ocolim stadionul cu proza si poezie, uneori si teatru, scriem, citim, ne criticam, aflam lucruri noi despre lumea literara contemporana, in general, si lumea literara brasoveana, in special. Si asta e numai inceputul...
Am iesit un pic cu recital in pub sau la vreun festival... dar tintim sus. Nu vrem sa ne oprim aici si o sa continuam cu citire de poezii si proza pe unde apucam, prin Brasov, pub-uri, cluburi si ceainarii. O sa avem grija sa aparem si in reviste, planuim chiar si o tabara de creatie si un volum colectiv... Pana atunci principalul e ca n simtim bine!
Componentii de azi ai echipei sunt sase fete si doi baieti... dar fiti fara grija, noi nu suntem ceea ce gandea William Forrester in film despre atelierele de creatie, nu am venit sa ne lipim!
Trei Diane, de la Saguna, Mesota si Andrei Muresianu (licee brasovene de top, zicem noi), o Sabina, tot din Saguna, o Ioana, tot din Andrei Muresianu, o Giorgiana, la facultate, un Andrei si el la facultate... si un Daniel. La master. Astia suntem noi in momentul actual.
Nu suntem un club inchis. Daca vrei sa ni te alaturi, ai intre 15 si 25 de ani, iubesti literatura, teatrul si filmul, iubesti evenimentele publice si distractia la un alt nivel, hai si vezi cum e! Ti-am zis, in fiecare sambata, la Roland. Daca nu esti din Brasov si vrei sa te verifici cum scrii, da-ne mail pe luminadeavarie@gmail.com si te vom publica pe blog daca ai un text bun si, cu siguranta, la orice fel de text, iti vom da un feed-back.
Va asteptam parerile, participarea si textele!

Niciun comentariu: