miercuri, 14 ianuarie 2009

În sfârşit, veşti!

Scuzaţi întârzierea, dar este una justificată. :)

Sâmbătă, 10 ianuarie 2009, am început noul an şi în cadrul atelierului nostru. S-au prezentat la datorie 10 participanţi, îi aşteptăm şi pe ceilalţi să revină printre noi.
Mulţumim incă de la început librăriei OKIAN pentru găzduirea în condiţii ireproşabile!
Tema pentru această întâlnire a fost un jurnal ţinut începând cu data de 19 decembrie de către fiecare participant. Celor mai noi li s-a cerut să ţină un jurnal din momentul în care au primit vestea. Principalele trăsături urmărite au fost capacitatea de introspecţie, cea de a povesti şi amănunte care nu avantajau persoana, capacitatea de a rămâne fidel noţiunii intime de jurnal, elaborarea povestirii, încercarea de evitare a limbajului telegrafic, etc.
Cele mai reuşite încercări, chiar şi în ciuda jocului făcut de cei doi, au fost ale dianei din meşotă şi al lui şerban. am mai remarcat şi jurnalul ţinut de flavia. Un jurnal cuminte a avut giorgiana, într-o notă diferită de a celorlalţi, aici intervenind şi diferenţa de vârstă.
Ceilalţi participanţi au rămas datori, alături de cei care promit că ni se vor alătura de săptămâna viitoare.

Tema pentru această săptămână este scrierea unei poveşti de minimum o pagină pornind de la experienţa unuia dintre cei care au citit jurnalul. Pentru cei care nu au participat sâmbătă, aceeaşi temă, o ficţiune pornind - de data aceasta - de la o întâmplare observată de ei în timpul vacanţei. Sunt vizaţi aici şi participanţii la tabăra de la Predeal, dacă doresc să realizeze această temă!

Nu uitaţi, sâmbătă, 17 ianuarie, vă aşteptăm la ora 13:55 la OKIAN, pentru a putea începe atelierul la ora stabilită!

Cu mai multe detalii şi cu afişarea unora dintre teme vom reveni!

Vă aşteptăm să ne însoţiţi în călătoria noastră literară!

2 comentarii:

Anonim spunea...

...inexistenta unui refugiu in bun simt.
Arta ar fi sub mana voastra o constructie in care fisura tine loc de stil.
Singuru talent pe care il aveti este exprimarea dorintei arzatoare de a fi valorizati.
Exista o diferenta intre a face o marturisire si a tanji dupa glorii marunte.
Nu prindeti tonu.Felicitari!si spor la..ce stiu eu...:)

Lumina De Avarie spunea...

Ar fi bine daca ai sti. Problema este daca literatura sta sub pecetea bunului simt si daca avem in spate atata lectura si atata cunoastere incat sa putem da verdicte, precum dai tu. Ca sa fii atat de categoric, ar trebui sa ne cunosti. "Gloriile marunte" ar fi bine sa ni le insiri, ca sa le stim si noi, carevasazica. Te apropii de ce ar dori fracturistii daca ne asezi cu arta in fisura, sa zic asa, poate mergi pe la ei si ii vezi. Si ar fi bine, Alex, sa te documentezi un pic in ceea ce priveste literatura contemporana. Primul indemn este acela de a citi si scriitori post 1970.
Daniel